Sposób przygotowania:
Tarta szpinakowa z fetą.
1.Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Potem rozwałkować na dwa placki. Wylepić nimi nasmarowaną tłuszczem formę. Wstawić do piekarnika 200st. na kwadrans.
2.Posiekać czosnek i cebulę, zeszklić na maśle. Dodać rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3.Na podpieczone tarty wyłożyć masę szpinakową. Wokół brzegów ułożyć plastry pomidorów, a po środku fetę skrojoną w kosteczkę. Jajka zmiksować ze śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać farsz w tartach, wstawić do piekarnika 175st. i piec ok.30 min.
2.Posiekać czosnek i cebulę, zeszklić na maśle. Dodać rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3.Na podpieczone tarty wyłożyć masę szpinakową. Wokół brzegów ułożyć plastry pomidorów, a po środku fetę skrojoną w kosteczkę. Jajka zmiksować ze śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać farsz w tartach, wstawić do piekarnika 175st. i piec ok.30 min.