misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Tartaletki z bakłażanem i cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Specjalność kuchni włoskiej.

Tartaletki z bakłażanem i cukinią

Składniki:

Tartaletki z bakłażanem i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Tartaletki z bakłażanem i cukinią
Mąkę posiekać z masłem, dodać szczyptę solii 4 łyżki zimnej wody. Zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąc folią, chłodzić 30 min.Paprykę , cukinię , bakłażan oczyścić , pokroić w kosteczkę.Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać warzywa, posolići popieprzyć, smażyć 5-6 minut. Wlać jajka rozmieszane ze śmietaną i smażyć ,aż się zetną. rozwałkowanym ciastem wyłożyć formę, piec 10 minw 200*C, napełnić nadzieniem, posypać parmezanem i piec jeszcze 5 minut.