Sposób przygotowania:
Tartaletki z masą i borówkami amerykańskimi
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, szczyptę soli.
Dodać margarynę lub masło i posiekać nożem, dodać jogurt, wbić jajko i wymieszać.
Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 1 h.
Wyjąć i rozwałkować i wyklejać foremki na tartaletki, ciasto ponakłuwać widelcem.
Włożyć do piekarnika i piec w 190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.
Wystudzone napełnić bitą śmietaną przygotowaną ze śmietany w proszku ubitej z mlekiem.
Na wierzchu poukładać borówki amerykańskie. Schłodzić w lodówce 1 h.
Dodać margarynę lub masło i posiekać nożem, dodać jogurt, wbić jajko i wymieszać.
Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 1 h.
Wyjąć i rozwałkować i wyklejać foremki na tartaletki, ciasto ponakłuwać widelcem.
Włożyć do piekarnika i piec w 190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.
Wystudzone napełnić bitą śmietaną przygotowaną ze śmietany w proszku ubitej z mlekiem.
Na wierzchu poukładać borówki amerykańskie. Schłodzić w lodówce 1 h.