Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tatar po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać, korniszony i grzyby

Tatar po polsku

Składniki:

Tatar po polsku

 

  • 60 dag polędwicy wolowej

 

  • cebula

 

  • 4 żółtka

 

  • 4 sardynki z puszki

 

 

  • 2 korniszony

 

  • łyżeczka musztardy

 

  • łyżeczka przyprawy do zup albo sosu sojowego

 

  • łyżeczka oliwy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar po polsku
Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać mięso z oliwa, musztarda oraz magi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić cale żółtko i sardynkę. Obok położyć cebule, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, magi, papryka, oliwa).