Sposób przygotowania:
Tatar śledziowy
Filety drobno posiekać, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Ogórki obrać i też pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć obok siebie na półmisku. W osobnym naczyniu podać oliwę z oliwek (można użyć zwykłego oleju sałatkowego). Każdy z gości dowolnie komponuje sobie na talerzu śledziowego tatara, doprawiając go według uznania solą i pieprzem.
Można również bardzo drobo posiekane filety wymieszać z odrobiną koncentratu pomidorowego, cebulą i ogórkiem kiszonym również drobno pokrojonym. Później doprawić je do smaku solą i pieprzem oraz papryką w proszku (według własnego uznania: słodką lub ostrą)
Można również bardzo drobo posiekane filety wymieszać z odrobiną koncentratu pomidorowego, cebulą i ogórkiem kiszonym również drobno pokrojonym. Później doprawić je do smaku solą i pieprzem oraz papryką w proszku (według własnego uznania: słodką lub ostrą)