klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Tatar z wędzonego łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tatar z wędzonego łososia to danie dla ludzi, którzy nie mają jeszcze odwagi zjeść tradycyjnego tatara z surowego mięsa.

Tatar z wędzonego łososia

Składniki:

Tatar z wędzonego łososia

 

Sposób przygotowania:

Tatar z wędzonego łososia

ETAP 1:

Do miski włóż łososia wędzonego do miski rozdrobnij go mikserem. Następnie dodaj olej,maggi,sól i pieprz. Wszystko jeszcze raz zmiksuj tak aby powstałą miazgo. Ogórka kiszonego i cebulę pokrój w małą kostkę. Grzyby pokrój w małe cząstki. Kapary nie muszą być przekrajane.
Na talerz wyłóż mięso po bokach rozłóż cebulę, ogórka kiszonego, kapary i grzyby marynowane. W łososiu zrób dołek i wlej do niego żółtko jajka. Smacznego!