Sposób przygotowania:
Tęczowiec
CIASTO: Wymieszać obie mąki. Dodać budyń i proszek do pieczenia. Margarynę rozpuścić. Ostudzić. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i ubić na gęstą pianę. Dodać żółtka i mieszać pomału łyżką. Wmieszać łyżką mąki. Wlać margarynę. Ciasto wylać na brytfannę. Pie 40 minut. Galaretki przyrządzić jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Odlać pół litry mleka do miski. Ubić. Gdy zielona lekko się już stężeje wlać do mleka. Ubić jeszcze. Upieczony placek przepołowić na pół. Gdy będzie zimny wylać na niego ubite mleko w galaretce. lepiej żeby z powrotem przed wylaniem wrócił do brytfanny. Dać do lodówki na godzinę. Gdy stężeje, położyć na niego drugą część placka i wylać tak samo przyrządzoną galaretkę truskawkową. Dać do lodówki na ok. 1 godzinę. Gdy stężeje do końca wylać na nią galaretkę pomarańczową.