Sposób przygotowania:
Tempura z ryb i warzyw w cieście.
Filety z mintaja pokroić w kostkę4 cm.,cebulę i bakłażan na plasterki,paprykę na cienkie paseczki,fasolkę na 3 cm.kawałki.W
misce rozrobić ciasto i obtoczyć kawałki ryby i warzyw.Olej rozg-
-rzać na głębokiej patelni do 170 st.C. i smażyć na złoty kolor ob-
-toczone w cieście kawałki ryby i warzyw.Do małego garnka wlać bulion,sos sojowy i 50 ml.wódki,doprowadzić do wrzenia, a potem ostudzić.Tempurę maczać przy jedzeniu w sosie.
misce rozrobić ciasto i obtoczyć kawałki ryby i warzyw.Olej rozg-
-rzać na głębokiej patelni do 170 st.C. i smażyć na złoty kolor ob-
-toczone w cieście kawałki ryby i warzyw.Do małego garnka wlać bulion,sos sojowy i 50 ml.wódki,doprowadzić do wrzenia, a potem ostudzić.Tempurę maczać przy jedzeniu w sosie.