Sposób przygotowania:
Tilapia pod beszamelem
Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy ręcznikami papierowymi.
Brytfankę wykładamy folią aluminiową. Rybę oprószamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę, szybko mieszając łączymy składniki. Ciągle mieszając dajemy w małych ilościach mleko aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec doprawiamy i dodajemy koperek.
Powstałym sosem polewamy rybę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180°C i pieczemy około 20-30 min aż beszamel się zrumieni.
Brytfankę wykładamy folią aluminiową. Rybę oprószamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę, szybko mieszając łączymy składniki. Ciągle mieszając dajemy w małych ilościach mleko aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec doprawiamy i dodajemy koperek.
Powstałym sosem polewamy rybę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180°C i pieczemy około 20-30 min aż beszamel się zrumieni.