Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Tilapia pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny sposób na podanie ryby

Tilapia pod beszamelem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tilapia pod beszamelem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia pod beszamelem
Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy ręcznikami papierowymi.
Brytfankę wykładamy folią aluminiową. Rybę oprószamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę, szybko mieszając łączymy składniki. Ciągle mieszając dajemy w małych ilościach mleko aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec doprawiamy i dodajemy koperek.
Powstałym sosem polewamy rybę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180°C i pieczemy około 20-30 min aż beszamel się zrumieni.
Tilapia pod beszamelem
Rybę należy dobrze wysuszyć ręcznikami papierowymi
Tilapia pod beszamelem
Rybę układamy na brytfance wyłożonej folią aluminiową