joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Tilapia w cieście z cytrynową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba podana w ten sposób jest chrupiąca i soczysta. Przyprawy świetnie się komponują i dodają jej orientalnej nuty .

Tilapia w cieście z cytrynową nutą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tilapia w cieście z cytrynową nutą

 

Sposób przygotowania:

Tilapia w cieście z cytrynową nutą
Tilapię oprószamy ziołami i dodajemy skórkę otartą z cytryny oraz połowę soku.Marynujemy przez 30 minut. Mąkę mieszamy z jajkami,piwem i szczyptą imbiru,solą i pieprzem do uzyskania jednolitego ciasta. Olej rozgrzewamy na patelni. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na złoto.Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką np. z kiszonej kapusty.
Tilapia w cieście z cytrynową nutą
Rybę marynujemy w przyprawach przez 30 minut.
Tilapia w cieście z cytrynową nutą
Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Tagi:

jajko piwo jajka