Sposób przygotowania:
Tłuściutki kapuśniaczek
Krok 1: Cebulę obieramy i siekamy. Smażymy ją na kostce smalcu. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Krok 2: Boczek wrzucamy do dużego garnka i obgotowujemy razem liściem laurowym, solą i zielem angielskim. Wrzucamy również kostkę drobiową. Ugotowany boczek wyciągamy na talerz. Krok 3: Pokrojone ziemniaki wrzucamy do rosołu powstałego po boczku i gotujemy. Krok 4: Boczek kroimy w kostkę i dajemy do usmażonej cebulki i podsmażamy.Krok 5: Kiszoną kapustę odciskamy i siekamy. Następnie dajemy ją do boczku, przyprawiamy pieprzem, posypujemy mąką i smażymy. Gotowy farsz dajemy do zupy. Dajemy majeranek. Doprawiamy, chwilę gotujemy. Gotowe.