nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Tłuściutki kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny kapuśniaczek. Każdemu mężczyźnie na pewno zasmakuje. Smażony boczek, podsmażana kapusta. Polecam.

Tłuściutki kapuśniaczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tłuściutki kapuśniaczek

 

 

Sposób przygotowania:

Tłuściutki kapuśniaczek
Krok 1: Cebulę obieramy i siekamy. Smażymy ją na kostce smalcu. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Krok 2: Boczek wrzucamy do dużego garnka i obgotowujemy razem liściem laurowym, solą i zielem angielskim. Wrzucamy również kostkę drobiową. Ugotowany boczek wyciągamy na talerz. Krok 3: Pokrojone ziemniaki wrzucamy do rosołu powstałego po boczku i gotujemy. Krok 4: Boczek kroimy w kostkę i dajemy do usmażonej cebulki i podsmażamy.Krok 5: Kiszoną kapustę odciskamy i siekamy. Następnie dajemy ją do boczku, przyprawiamy pieprzem, posypujemy mąką i smażymy. Gotowy farsz dajemy do zupy. Dajemy majeranek. Doprawiamy, chwilę gotujemy. Gotowe.
Tłuściutki kapuśniaczek
Boczek z liśćiem laurowym obgotowujemy do miękkości.
Tłuściutki kapuśniaczek
Boczek kroimy w kosetczkę i smażymy z cebulką.
Tłuściutki kapuśniaczek
Kapustę smażymy razem z boczkiem i cebulką.
Tłuściutki kapuśniaczek
Doprawiamy zupkę majerankiem i iinymi przyprawami. Gotowe.