monika1980113

monika1980113

Kucharz
[Przepisów: 16]

Toffi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dobre ciastko na uroczystość

Toffi

Składniki:

Toffi

 

  • 50DKG MAKI PRZENNEJ
  • 1/2 SZK CUKRU PUDRU
  • 15DKG MIODU
  • 1/2 KOSTKI MAEGARYNY
  • 2JAJKA
  • CUKIER WANILIOWY
  • LYZECZKA SODY
  • KREM SMIETANKOWY
  • 1/2 LITRA SMIETANY [ 36=PROC]
  • 3LYZECZKI ZELATYNY
  • POLEWA
  • PUSZKA SCHLODONEGO MLEKA SKONDESOWEGO

Sposób przygotowania:

Toffi
Z MAKI,CUKRU PUDRU,MIODU,JAJEK,CUKIER WANILIOWY I LYZECZKA SODY ZAGNIESC CIASTO PODZIELIC JE NA 2 CZESCI DWIE FORMY POSMAROWAC MARGARYNA I WYLOZYC PERGAMINEM CIASTO PRZENIESC DO FORMY I PIEC OK 15 MNI.PUSZKE MLEKIEM SKONDESOWEGO WLOZTC DO GARKA Z WODA I GOTOWAC 3 GODZINY SMIETANE UBIC NA PUSZYSTA MASE DODAC DO NIEJ WCZESNIEJ ROZPUSZCZONA ZELATYNE KREMEM SMIETANKOWYM POSMAROWAC PIERWSZY PLACEK PRZYKRYC DRUGIM WIERZCH CIASTA POSMAROWAC MASA Z PUSZKI TOFFI CIASTO POSYPAC CUKREM PUDREM

Tagi:

mak