Sposób przygotowania:
Topione brzoskwiniowe bułeczki
Mleko lekko podgrzać, dodać 3 łyżki cukru i pokruszone drożdże i odstawić drożdże do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać miękką Kasię, jajka i żółtko oraz resztę cukru. Wyrobić ciasto, nie musi być tak wyrobione jak na ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto włożyć do woreczka, następnie umieścić je w misce z lodowatą wodą. Gdy ciasto wypłynie na wierzch jest gotowe do dalszej obróbki. W czasie wyrastania ciasta przygotować ser, który należy wymieszać z cukrem, żółtkiem i kisielem. Po wypłynięciu ciasta wyjąć je z worka i chwilę wyrabiać. Następnie ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich rozwałkować na prostokąt grubości około 5 mm w razie potrzeby podsypując mąką. Na placek wyłożyć 1/2 masy serowej i rozsmarować ją na cieście, po czym zwinąć w roladę. Roladę kroić na krążki grubości 2 - 2,5 cm i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy. Z drugą częścią ciasta i masy postępować tak samo. Pozostałe jajko rozmącić i posmarować nim bułeczki a potem posypać cukrem. Bułeczki zostawić około 5-10 minut do wyrośnięcia. Bułeczki piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.
Lady Marmolada
elzbieta8960
Sarenka
msewka
Natala1210
evita0007
zewa
Ależ zrobienie ich jest naprawdę proste, spróbuj a na pewno wyjdą.