Sposób przygotowania:
Torcik cappuccino
Biszkopt: Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 10 minut. Do jajecznego kremu stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszać łyżką. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm). Biszkopt wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Gotowy biszkopt dobrze ostudzić, a następnie umieścić w tej samej tortownicy, w której się piekł. Poncz: Kawę zalać gorącą wodą, dodać do niej cukier, wymieszać, ostudzić. Ponczem zwilżyć biszkopt w tortownicy. Masa cappuccino: Żelatynę namoczyć w zimnym mleku (kilka minut). Następnie mocno podgrzać, żeby żelatyna się rozpuściła. Gorącym mlekiem z żelatyną zalać cappuccino w proszku, wymieszać, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i jogurt grecki, wymieszać. Do śmietanowo-jogurtowej masy wlać ciepłe cappuccino z żelatyną, dokładnie wymieszać. Masę przelać na nasączony biszkopt. Ciasto mocno schłodzić w lodówce (najlepiej schładzać kilka godzin). Gotowy torcik wyjąć z tortownicy i dowolnie udekorować. Ja do dekoracji użyłam wiórek z czekolady nadziewanej, z czekolady mlecznej i listków mięty.