Sposób przygotowania:
Torcik cappuccino
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka. Nadal ubijając wsypujemy mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na tortownicę (śr. 22 cm). Pieczemy około 35-40 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu przekrawamy biszkopt na dwa blaty. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Nastepnie wsypujemy wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Lekko mieszamy łyżką. Pieczemy na tortownicy w temp. 170 stopni, przez około 30 minut (na złoty kolor). Masa: Szklankę mleka zagotowujemy. W 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń, cukier, cukier waniliowy, mąkę oraz żółtka. Wlewamy do gotującego się mleka i chwilę gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy zimny budyń oraz kawę cappuccino w proszku. Miksujemy. Polewa: W małym garnuszku gotujemy wszystkie składniki polewy. Chwilę studzimy. Przełożenie ciasta: biszkopt- masa- ciasto kokosowe - masa- biszkopt- polewa
marietta