Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy z brzoskwiniami,ananasem
Ostudzony biszkopt przekrawam na 4 cienkie blaty. Każdy nasączam ponczem. Poncz: Syrop z brzoskwiń mieszam z wódką.Krem śmietanowy: Schłodzoną śmietanę ubijam partiami (najlepiej po 250 ml) z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na koniec mieszam z ostudzoną żelatyną (1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szkl. gorącej wody).Na pierwszy blat posmarowany dżemem nakładam trochę masy śmietanowej i przykrywam drugim blatem biszkoptu. Nasączam ponczem brzoskwiniowo-alkoholowym i wykładam sporą ilość kremu śmietanowego oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i ananasy. Przykrywam trzecim blatem biszkoptowym i znów wykładam krem i owoce. Na to kładę ostatni, czwarty blat i lekko dociskam całość. Wierzch i boki tortu smaruję kremem śmietanowym. Dekoracja: Banana obieram, kroję w skośne plasterki i obficie skrapiam sokiem z cytryny. Na wierzchu tortu układam plastry banana, półplasterki kiwi, różyczki wykonane z plasterków brzoskwini oraz plastry pomarańczy. Dekoruję tort dookoła wzorkiem wyciśniętym przez szprycę z bitej śmietany. Tort wstawiam do lodówki.