Sposób przygotowania:
Torcik fasolowy z bitą śmietaną
Fasolę odsączamy i mielimy na najmniejszych oczkach jakie macie w maszynce . Dodajemy jaja i mieszamy . Teraz dodajemy zmielony cukier trzcinowy , proszek do pieczenia i kakao. Przemieszamy parę razy i dodajemy bakalie ( daktyle i miks) oraz oliwę Wymieszane wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Ciasto nie jest wysokie. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody i podgrzewamy w mikrofali do rozpuszczenia. Teraz dodajemy z 3 łyżki cukru pudru mieszamy i dodajemy z 4 łyżki śmietany ubitej . Przekładamy teraz żelatynę do śmietany - mamy już pewność , że nie będzie grudek . Ciasto kroimy w poprzek i przekładamy śmietaną . Dociskamy i dekorujemy śmietaną i chrupkami w czekoladzie Naczynie szklane żaroodporne kwadracik 15cm x20cm
RENATA P.
lalunia
Bardzo smaczny o wyrafinowanym smaku . Polecam Reniu .