Sposób przygotowania:
Torcik jabłkowo-miętowy z białą czekoladą
Z cytryn wycisnąć sok. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki i od razu polać sokiem z cytryny. Do jabłek wlać wodę i syrop miętowy. Zagotować pod przykryciem i od razu wyłączyć gaz. Do gorących jabłek wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, żeby galaretka się rozpuściła. Dobrze ostudzić. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy (ok. 22 cm). Na biszkoptach rozłożyć tężejącą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej obie Śnieżki, jeszcze raz krótko ubić. Do bitej śmietany dodać ciepłą czekoladę, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać powierzchnię. Udekorować tartą mleczną czekoladą. Torcik odłożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie delikatnie zdjąć obręcz tortownicy. Podawać.