Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Torcik jabłkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Te jabłka na straganach kuszą

Torcik jabłkowy

Składniki:

Torcik jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik jabłkowy
Do miski wbić trzy jajka, dodać szklankę cukru, zmiksować. W rondelku rozpuścić margarynę, dodać letnią do jajek i cukru. Razem miksować. Zmieszać proszek do pieczenia z mąką pszenną , dodać do całości, wsypać mąkę ziemniaczaną. Wszystko dobrze zmiksować. Przygotować dużą foremkę tortową. Wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto, na wierzch położyć jabłka uprzednio obrane ze skóry i pocięte na grube ósemki. Wstawić do gorącego piekarnika/ 180 stopni/ piec około 45 min. Po wyjęciu oprószyć cukrem pudrem i udekorować konfiturami.