Sposób przygotowania:
Torcik jabłkowy na zimno
Przygotować galaretkę wiśniową, ostudzić.
W tortownicy ułożyć biszkopty.
Jabłka zetrzeć na grubej tarce. W misce dokłdnie wymieszać mikserem masło z cukrem, jajko, kakao, dodać bakalie i jabłka. Biszkopty skropić ponczem.
Na biszkopty wyłożyć utartą masę.
Na masie ułożyć owoce z kompotu- wiśnie.
Zalać tężejącą galaretką wiśniową.
Wstawić do lodówki.
W tortownicy ułożyć biszkopty.
Jabłka zetrzeć na grubej tarce. W misce dokłdnie wymieszać mikserem masło z cukrem, jajko, kakao, dodać bakalie i jabłka. Biszkopty skropić ponczem.
Na biszkopty wyłożyć utartą masę.
Na masie ułożyć owoce z kompotu- wiśnie.
Zalać tężejącą galaretką wiśniową.
Wstawić do lodówki.