jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Torcik jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Torcik owocowy ze śmietanką i galaretką

Torcik jogurtowy

Składniki:

Torcik jogurtowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik jogurtowy
Pokruszyć herbatniki, wymieszać z 2 łyżkami cukru i stopionym masłem.

Wylepić spód tortownicy, schłodzić.

Jogurt rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, skórką i sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wstawić do lodówki.

Gdy zacznie gęstnieć, wymieszać z ubitą śmietaną, rozsmarować na herbatnikach.

Włożyć na 3 godziny do lodówki.

Wierzch tortu obłożyć owocami i zalać galaretką.