Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowy
Pokruszyć herbatniki, wymieszać z 2 łyżkami cukru i stopionym masłem.
Wylepić spód tortownicy, schłodzić.
Jogurt rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, skórką i sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wstawić do lodówki.
Gdy zacznie gęstnieć, wymieszać z ubitą śmietaną, rozsmarować na herbatnikach.
Włożyć na 3 godziny do lodówki.
Wierzch tortu obłożyć owocami i zalać galaretką.
Wylepić spód tortownicy, schłodzić.
Jogurt rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, skórką i sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wstawić do lodówki.
Gdy zacznie gęstnieć, wymieszać z ubitą śmietaną, rozsmarować na herbatnikach.
Włożyć na 3 godziny do lodówki.
Wierzch tortu obłożyć owocami i zalać galaretką.