Sposób przygotowania:
Torcik kakaowo-orzechowy
Biszkopt: przepis w moich przepisach .
Masa:
śmietankę ubijamy na sztywno, w połowie ubijania dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixami.
Gotowy ostudzony biszkopt kroimy na pół, ponczujemy rumem rozrobionym z wodą 1:1. Smarujemy masą przygotowaną ze śmietanki. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami. Przykrywamy górnym blatem. Wierzch również smarujemy cienko masą i posypujemy kakao. Boki tortu obkładamy posiekanymi orzechami. Wkładamy do lodówki na około 2h.
Smacznego!
Masa:
śmietankę ubijamy na sztywno, w połowie ubijania dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixami.
Gotowy ostudzony biszkopt kroimy na pół, ponczujemy rumem rozrobionym z wodą 1:1. Smarujemy masą przygotowaną ze śmietanki. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami. Przykrywamy górnym blatem. Wierzch również smarujemy cienko masą i posypujemy kakao. Boki tortu obkładamy posiekanymi orzechami. Wkładamy do lodówki na około 2h.
Smacznego!
Babciagramolka
Beata1982
bardzo dziękuję za uwagę i poradę .
sylwia17