Sposób przygotowania:
Torcik kakaowo- truskawkowy
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywna pianę. Delikatnie mieszając dodawać po jednym żółtku, kolejno mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i piec ok. 15-20 min. w temperaturze 180°C. Wystudzić i przeciąć na połowę. Truskawki rozmrozić. Sok z odsączonych truskawek przelać do innego naczynia. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Odstawić w chłodne miejsce. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serki homogenizowane, żelatynę i sok z truskawek, połączyć na małych obrotach. Gotową masę podzielić na 2 części w proporcjach: 2/3 i 1/3. 2/3 masy wyłożyć na biszkopt i rozłożyć truskawki, pozostałą część zostawić na dekorację. Kolejno wylać tężejącą galaretkę i włożyć na kilka minut do lodówki. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu. Gotowy torcik posmarować resztą masy, posypać startą czekolada i udekorować.