Sposób przygotowania:
Torcik Kokosowy wg MichalQl
Ananasy osączyć.2 krążki odłożyć do dekoracji.pozostałe pokroić na kawałki.Utrzeć 12.5 dag masła z taką samą ilością cukru na puszystą masę.Podczas ucierania wbijać kolejno jajka.Dodać 2 łyżki mleka i aromat rumowy,a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia.Jeszcze raz wymieszać składniki.Połowę ciasta przełożyć do natłuszczonej tortownicy (śred 26cm),wyrównać powierzchnię.Do drugiej porcji ciasta dodać przesiane kakao rozsmarowywać na jasnym cieście w formie.Obłożyć ananasami,wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika.Piec 40minut w temp. 175 stopni C.Po wyjęciu z pieca odstawić do całkowitego przestygnięcia.Proszek budyniowy rozetrzeć z resztą cukru i likierem kokosowym.Zagotować pozostałe mleko.Dodać przygotowany proszek,wymieszać ponownie doprowadzić do wrzenia.Przelać do miski,przykryć przezroczystą folią,przestudzić.Utrzeć pozostałe masło na masę konsystencji kremu.Nie przerywając ucierania dodawać powoli budyń.Rozsmarowywać krem na cieście,wstawić torcik na co najmniej 2-3 godziny do lodówki.Stopić polewę,przełożyć na warstwę kremu.Na wierzchu tortu narysować fale.Tort ponownie schłodzić,aż polewa zastygnie.Udekorować owocami i wiórkami.