Sposób przygotowania:
Torcik kokosowy z toffiffe
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do miski przesiać obie mąki, proszek do pieczenia . Wymieszać i odłożyć na bok. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami dodawać cukier i cały czas ubijać. Cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie partiami dodawać mąkę i mieszać drewnianą łyżką do połączenia składników.Dno tortownicy wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec 25 minut w 180 st. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wyjąć z formy i ostudzić zupełnie, spodem do góry. Zostawić na noc. Masa: Do rondelka przelać śmietanę i dodać wiórki, zagotować. Zdjąć z ognia i zostawić na 30 minut. Po tym czasie odcedzić, ostudzić. Przykryć folią i odłożyć na całą noc do lodówki. Kolejnego dnia ubić na sztywno z zagęstnikami i cukrem waniliowym. W osobnej misce mascarpone wymieszać z drugim cukrem waniliowym i amaretto. Do serka dodać śmietanę i delikatnie wymieszać mikserem. Wykonanie: Biszkopt rozkroić na 3 krążki. Pierwszy położyć na paterę i założyć obręcz tortownicy. Na krążku rozsmarować 2 łyżki dżemu i nałożyć 1/3 kremu, wyrównać. Położyć drugi krążek i także dać dżem i krem. Na ostatnim krążku rozsmarować 1 łyżkę dżemu i cienką warstwę kremu. Boki także posmarować kremem. Posypać obficie wiórkami. Pralinki przekroić na pół i ułożyć na wierzchu tortu.Odłożyć na 2 godziny do lodówki. smacznego!
zewa
2milutka
monikaT83
reanja
Pysznie wygląda!!
monikaT83