lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik Laluni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Torcik wyszedł bardzo smaczny i taki kolorowy .

Torcik Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik Laluni

 

  • 5żóltek
  • 5 białek
  • 125 gram margaryny Kasi
  • 150 gram cukru
  • mąką ziemniaczana 5 łyżek
  • mąka tortowa 7 łyżek
  • kakao 2 łyżki
  • czekolada biała 50 gram starta na wiórka
  • czekolada mleczna 50 gram starta na wiórka
  • em-emki kolorowe z 40 sztuk
  • masa śmietanowa o smaku malinowym 1 opakowanie
  • śmietana 30% 500 gram

 

Sposób przygotowania:

Torcik Laluni
Zmiksowałam żółtka z cukrem. Dodałam z miksowane białka wymieszałam.Dodałam mąkę ziemniaczaną i tortową wymieszałam dodałam rozpuszczona ostudzoną Kasię i kakao rozmieszałam i wlałam do tortownicy 26cm wysmarowanej margaryną i posypana bułka tarta wstawiłam do pieca na 35 minut piekłam w 170 stopniach. Wyjęłam upieczony biszkopt zostawiłam na 40 minut potem go przekroiłam. Ubiłam śmietanę i dodałam krem śmietanowy o smaku malinowym. na małych obrotach mieszałam chwile . Krem wyłożyłam na biszkopt przykryłam drugim krążkiem i położyłam na wierzch i boki nożem rozprowadziłam krem . Starłam czekoladę białą i mleczną osobno obsypałam boki na przemian ciemne jasne na górę położyłam em -emki i do lodówki poszło po 2 godzinach podawałam do zjedzenia do kawki pasowało idealnie.
Torcik Laluni
Ubite żótka z cukrem ipanę z białek połaczyłam dodałąm rozpuszoną kasię i mąki z kakałem wymieszałąm i wlałam do formy okrągłej posmarowanej margaryna i obsypana bułką tartą
Torcik Laluni
Po upieczeniu biszkopta i przestudzeniu przekroiam go na połowę
Torcik Laluni
Ubiłam smietanę dodałam mase śmietanową o smaku malinowym
Torcik Laluni
Masę wyłozyłam na biszkopt zakrylam drugim biszkoptem wyłozylam mase na górę i boki i rozprowadziłam równomiernie

Tagi:

czekolada