Sposób przygotowania:
Torcik mandarynkowyBiszkopt
Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywno. Dodaję partiami cukier następnie żółtka. Do masy przesiewam mąkę z proszkiem. Całość delikatnie mieszam szpatułką. Ciasto wylewam do tortownicy o średnicy 24 cm. Piekę w temp. 180 stopni około 15 min do suchego patyczka.
Mus mandarynkowy
Mandarynki i jabłka obieram ze skórki kroję na mniejsze cząstki. Do owoców wlewam sok pomarańczowy i miksuję.
Mus doprowadzam do wrzenia. Po zagotowaniu zdejmuję z ognia dodaję galaretkę z żelatyną. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do stężenia. Po ostygnięciu wylewam na biszkopt.
Masa z serków
Galaretkę rozpuszczam z żelatyną w 250 ml wody. Zostawiam do ostygnięcia.
Serki przekładam do miski mieszam z tężejącą galaretką.
Połowę masy wylewam na mus na to układam mandarynki i zalewam pozostałą masą.
Odkładam w chłodne miejsce do stężenia. Na wierzchu torciku kruszę biszkopty.
niezły kąsek