Sposób przygotowania:
Torcik mokka
Sposób przygotowania 1. Ciasto : białka jajek ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Dodaj bułkę tartą, orzechy i rum. Wymieszaj. Masę rozsmaruj na natłuszczonej tortownicy. Piecz 40 min w temperaturze 175 stopni. Ciasto wyjmij z formy i ostudź. 2.Skameralizuj 3 łyżki cukru. Karmel rozłóż na nasmarowanej olejem folii aluminiowej, pozostaw do zastygnięcia.3. Ubij 350 ml śmietany z 3 łyżkami kawy i 1/2 pozostałego cukru, dodaj rum. Ciasto rozetnij na 3 placki. Przełóż je kremem. 4. Ubij pozostała śmietanę z kawą i cukrem. Połowa posmaruj tort. Wierzch oprócz kakao, posyp pokruszonym karmelem i orzechami. Z pozostałego kremu wyciśnij rozetki. Możesz ew. ozdobić je rozpuszczoną czekolada.