Sposób przygotowania:
Torcik mokka dla dorosłych pyszny
Zimne jajka z lodówki rozbić,oddzielić żółtka od białek,białka ubić na bardzo sztywno, z odrobiną soli. Dodać cukier, żółtka i dalej ubijać na bardzo sztywną bezę,na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kawą mieloną,wszystko delikatnie wymieszać.. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm posmarować lekko masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i upiec biszkopt,w temperaturze 180ºC około 50 min. Wystudzony biszkopt przekroić na pół,spód ciasta włożyć do blaszki,nasączyć kawą z cukrem,wyłożyć większą część masy budyniowo -kawowej,przykryć drugą połową ciasta,nasączyć kawą. Na wierzch ciasta wyłożyć resztę budyniu,rozsmarować,wstawić do lodówki do zastygnięcia,przed podaniem posypać kawą granulowaną i udekorować kleksem z bitej śmietany. budyń: 1 litr mleka zagotować,budynie wymieszane wymieszać w 1/2 litra mleka ,dodać zimny napar kawowy ,wszystko dokładnie wymieszać,wlać do gotującego mleka,zagotować,przestudzić ,wyłożyć na ciasto. Smacznego.
misia53
msewka
I jest w nim to co uwielbiam-kawa.Duża piąteczka.
pusieczek2@wp.pl
Doro
pusieczek2@wp.pl
anullka7
Miło mi że wybrałaś właśnie ten przepis:) pozdrawiam:)
gosia4