Sposób przygotowania:
Torcik na szybciutko
Biszkopty robimy wg.tradycyjnej receptury. [albo kupujemy gotowe,jak kto woli.Ja zawsze wole upiec-lepszy w smaku] Wszystkie masy z uzyciem budyniu robimy na tej samej zasadzie,a mianowicie: budyn gotujemy-wg.przepisu na torebce. Do ostudzonego budyniu dodajemy skladniki wczesniej przyszykowane do danego typu masy i razem miksujemy az do uzyskanie puszystej masy(kremu). W tym przypadku uzylam budyniow: -smietankoy -truskawkowy -waniliowy przy masie czekoladowo kawowej Uzylam 3 lyzeczki kawy rozpuszczalnej,olejek kawowy,gorzka czekolade starta na wiorki wczesniej Na kazda mase przypada 1 budyn 1 margaryna po 1 szklance cukru pudru i rozne olejki aromatyczne Do sporzadzenia bitej smietany uzylam smietany kremowki,cukru waniliowego i smetan-fixu.Wszystko razem upic na gesty krem. Przed nalozeniem kazdej kolejnej masy biszkopt nasaczylam brandy, a nastepnie dodatkowo posypalam "smietanfixem",aby nalozony w kolejnosci krem-masa dobrze sie trzymal i nie rozwalal. Masa z bitej smietany Udekorowalam wierzch i boki. Na koniec rozlorzylam jeszcze swieze maliny , wiorki czekoladow , a na boki podsypalam migdalami. Calosc wstawilam do lodowki na kilka godzin przed podaniem..., Smacznego! :)
Natala1210
mysliwa
Dziekuje :)
Sarenka
mysliwa
Dziekuje :)
misia53
mysliwa
Zaskoczylam w sensie pozytywnym czy negatywnym Misiu..?;)