Sposób przygotowania:
Torcik orzechowo kokosowy
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. ok. 180st.C na złoty kolor. Biszkopt ostudzić. Przekroić na pól . Gdy ostygnie każdy blat posmarować konfiturą malinową . Masa : Bułki zalewamy zimnym mlekiem 1i 1/2 szklanki . W garnku zagotować kokos 1/2 szklani i mleko 1/2 szklanki oraz cukier 1/2 szklanki , gdy się zagotuje dodać rozdrobnione widelcem bułki i gotować na małym ogniu około 5 minut .Masę wystudzić . Zimna masę utrzeć z kostką margaryny i dodać zmielone orzechy . Przełożyć blaty ciasta . Posypka : kokos prażyć z cukrem i masłem na brązowy kolor . Zimnym posypać ciasto . Schłodzić w lodówce .
edytaha
mela25
Spróbuj a nie zawiedziesz się , puszysta delikatna , pyszna !
marietta