Sposób przygotowania:
Torcik pomarańczowy
Jabłka upiec i przetrzeć przez sitko. Mannę namoczyć w 2/3 szklanki mleka.Resztę mleka zagotować , dodać kaszkę i gotować stale mieszając ok. 10 minut.Po wustudzeniu kaszkę wymieszać z jabłkami. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie ucierając dodawać po łyżce zimną masę z kaszki i jabłek. Przyprawić sokiem z cytryny i skórką otartą z cytryny.Tortownicę wyłożyć papierem, na dnie rozłożyć biszkopty,przykryć warstwą masy. Czynność powtarzać do wyczerpania biszkoptów .Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki ,ułożyć dekoracyjnie na torcie.
Zagotować 3,5 szklanki wody z miętą, wyjąc gałązki a we wrzątku rozpuścić galaretki. Wierzch tortu zalać tężejącą galaretką, udekorować paseczkami skórki z pomarańczy.
Zagotować 3,5 szklanki wody z miętą, wyjąc gałązki a we wrzątku rozpuścić galaretki. Wierzch tortu zalać tężejącą galaretką, udekorować paseczkami skórki z pomarańczy.
msewka
Natala1210