Sposób przygotowania:
Torcik porzeczkowy
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na puszystą masę dodać żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na pół i rozlać do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec około 20 minut.
Masa: Schłodzona kremówkę ubić krótko z cukrem dodać serek mascarpone. 1/3 część włożyć do lodówki . Porzeczki obierać z szypułek , umyć, zmiksować blenderem i przetrzeć przez sito Żeletynę zalać małą ilością zimniej wody , gdy napęcznieje dolać troszkę gorącej i rozpuścić. Ostudzoną wlać do porzeczek wymieszać i wymieszać ze śmietaną. Herberty zalewam 200ml wrzącej wody i studzę.
Biszkopt nasączam herbatą , wykładam tężejącą masę porzeczkową , przykrywam biszkoptem i go nasączam herbatą , smaruje powidłem porzeczkowym i wykładam 1/3 ubitej śmietanki , na śmietance układam maliny i zalewam je tężejącymi galaretkami.
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2