mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Torcik prosty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tort na szybko, gdy nie chce nam się piec nic bardziej pracochłonnego

Torcik prosty

Składniki:

Torcik prosty

 

  • Biszkopt jasny:
  • 12 jajek
  • 2 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem 1:
  • 1/2 l. śmietany kremówki
  • szkl. cukru
  • śmietan fix
  • 2 łyżeczki kakao
  • Krem 2:
  • budyń waniliowy
  • 1/2 l. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • masło
  • Dodatkowo:
  • dekoracje

Sposób przygotowania:

Torcik prosty
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na gęstą pianę. Stopniowo dodawać cukier, a potem żółtka. Następnie przesiać przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Wyłożyć do natłuszczonej blachy. Upiec z tego 3 placki. Krem 1: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i śmietan- fixem. Gdy już będzie gęsta odłożyć trochę do dekoracji i dodać kakao. Krem 2: Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać budyń. Przełożenie: Biszkopt- masa ciemna- biszkopt- masa jasna- biszkopt- bita śmietana- dekoracje.