Sposób przygotowania:
Torcik śmietankowo wisniowo
Wykonanie ciasta Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno pianę z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i dalej ubijać.Pod koniec dodać obydwie mąki,wymieszane z proszkiem do pieczenia i upiec biszkopt.Tem.pieczenia180st,około 30 min. Gotowy biszkopt nasączyć ponczem, wykonanym z przegotowanej,chłodnej wody,wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny. Na nasączony biszkopt wyłożyć krem. Wykonanie kremu Ugotować budyń,wystudzić,masło ucierać,dodawać po łyżce budyniu i zrobić krem.Na końcu dodać wydrylowane mrożone wiśnie,bez soku i delikatnie wymieszać. Na krem ułożyć rurki,rurki można pokroić,przybrać wiśniami i posypać startą czekoladą.Zalać tężejącą galaretką.Pychotka polecam.
anullka7
Magdusia1312
marietta