lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik śmietanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biszkopt wyszedł idealny i taki smaczny że ech :)

Torcik  śmietanowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik śmietanowy

 

  • 4 jaja
  • 6 łyżek maki tortowe
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 1 łyżka margaryny rozpuszczonej
  • 160 gram cukru
  • śmietana 400 gram 30%
  • konfitura malinowa Premium Rossa słoiczek
  • winogron czerwony 10 sztuk

Sposób przygotowania:

Torcik śmietanowy
Zmiksowałam jajka z cukrem na puch razem Dopiero w wtedy dodałam mąkę przesianą na końcu dodałam łyżkę margaryny roztopioną. Wlałam do tortownicy masę i wstawiłam do pieca piekłam 25 minut w 150 stopniach wyszedł jasny i taki delikatny . Śmietanę ubiłam z odrobina cukru pudru dodałam 1 śmietan fix Przekładałam śmietaną i konfiturą malinową na wierzch dałam tylko śmietanę i winogron i gdzieniegdzie konfiturę malinową.
Torcik  śmietanowy
W przekroju widać puszystość biszkoptu
Torcik  śmietanowy
Przekladałam konfiturą malinową premium rossa
Torcik  śmietanowy
na konfiture kładlam ubitą śmietanę na to placek z biszkoptu

Tagi:

mak winogrona