Sposób przygotowania:
Torcik Stefka bez pieczenia
Przygotowanie:
Najpierw należy odpowiednio zrobić masę kakaową-
w misce,ustawionej na małym ogniu,ubić delikatnie ale dokładnie jajka z cukrem wraz z posiekaną wanilią.Gdy masa dostatecznie zgęstnieje i stanie się puszysta,zestawić ją z ognia i dalej ubijać aż do ostudzenia.Utrzeć margarynę i nie przerywając ubijania dodawać po łyżce masę jajową,koniak i kakao.Herbatniki należy ułożyć jeden obok drugiego,po cztery,smarować cienką warstwą masy.Należy tak układać aż do skończenia herbatników.Ostatnią warstwę herbatników przycisnąć deseczką,obciążyć i wstawić na 1 godzinę do lodówki.Pozostałą masę posmarować wierzch i boki zastygłego torciku,przybrać obranymi migdałami albo orzechami.
Najpierw należy odpowiednio zrobić masę kakaową-
w misce,ustawionej na małym ogniu,ubić delikatnie ale dokładnie jajka z cukrem wraz z posiekaną wanilią.Gdy masa dostatecznie zgęstnieje i stanie się puszysta,zestawić ją z ognia i dalej ubijać aż do ostudzenia.Utrzeć margarynę i nie przerywając ubijania dodawać po łyżce masę jajową,koniak i kakao.Herbatniki należy ułożyć jeden obok drugiego,po cztery,smarować cienką warstwą masy.Należy tak układać aż do skończenia herbatników.Ostatnią warstwę herbatników przycisnąć deseczką,obciążyć i wstawić na 1 godzinę do lodówki.Pozostałą masę posmarować wierzch i boki zastygłego torciku,przybrać obranymi migdałami albo orzechami.