Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowo-czekoladowy
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Biszkopty rozdrobnij na malutkie kawałki. W niewielkim rondlu rozpuść masło. Od razu wrzuć pokruszone biszkopty i kokosy. Dodaj również mak. Mieszaj wszystko do połączenia się składników. Wsyp do tortownicy i dociśnij. Następnie wstaw do lodówki. MASA SEROWA: Żelatynę rozpuść w wodzie i odstawić na 10 min. Zostaw na palniku mieszając, do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. W misce wymieszaj cukier puder, wanilię oraz kakao.Do miski daj ser i jogurt grecki. Zmiksuj do utrzymania gładkiej masy. Następnie dodaj suche składniki. Zmiksuj. Na sam koniec dodaj przestudzoną żelatynę. Uzyskana masę czekoladowo-serową wlej na schodzony spód. Rozprowadź równomiernie. Włóż do lodówki do całkowitego stężenia na ok.1-2 godziny. Wokoło układamy plasterki bananów.Truskawki zmiksuj blenderem aż uzyskamy puree. Dodaj sok z cytryny i cukier puder. Zmiksuj Zagotuj żelatynę (jak wcześniej) i wystudź.Do puree dodaj 2 dodatkowe łyżki jogurtu greckiego i zblenderuj. W osobnej misce ubij jogurt grecki. Następnie do truskawkowego puree wrzuć go oraz wlej żelatynę. Ubij. Warstwę truskawkową wlej na stężałą masę czekoladowo-serową. Na wierzchu ułóż połówki truskawek. Wstaw do lodówki (najlepiej na całą noc.)
gosiapiotrek23
gusia1000