Sposób przygotowania:
Torcik w kształcie motyla
Przygotować biszkopt jasny: Ubić białka z dodatkiem cukru, dodać żółtka i wymieszać z mąką (1szkl.) zmieszaną z proszkiem.Ciasto wylać na tortownicę i piec ok. 30-40 minut w temp. 160 C. Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopt przekroić na pół.Przygotować biszkopt kakaowy w ten sam sposób z tym, że mąki dodać 3/4 szkl. a na końcu wymieszać z kakaem.Także przekroić po upieczeniu.Przygotować masę toffi: Skondensowane mleko utrzeć dokładnie z rozmiękczonym masłem.Kremy tortowe utrzeć z mlekiem wg przepisu na op.Tort jest gotowy do przełożenia: na jasny biszkopt wyłożyć krem, przykryć kakaowym biszkoptem, znów krem, biszkopt jasny, posmarować masą toffi, wyłożyć kakaowy biszkopt, posmarować kremem. następnie tort przekroić na połowę i ułożyć tak dwie połówki by powstał motyl. Udekorować.
cherry