Sposób przygotowania:
Torcik z krówkową polewą
Margarynę utrzeć na puszysto.Dodać cukier puder i jeszcze ucierać.Na koniec dodać żółtka,mąkę i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać,najlepiej mikserem.Ciasto wstawić na godzinę do lodówki.Następnie podzielić na pół i upiec dwa placki.Piec ok.30 min. w tem.180stopni. Masło utrzeć na puszysty krem i nie przerywając ucierania powoli dodawać cukier puder, wcześniej wybite i rozbełtane jajko,mleko w proszku oraz sok z cytryny.Ucierać do powstania jednolitej masy. Na upieczony i wystudzony krążek ciasta wyłożyć krem i nakryć drugim krążkiem. Krówki włożyć do rondla i gotować z mlekiem ,aż powstanie gęsta ,ciągnąca masa.Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Polewą posmarować wierzch ciasta i zostawić do przestygnięcia. W wersji świątecznej można udekorować ciasto marcepanowymi ozdobami.
luna
Anula
Anula
Yolu dziecko mi wlasnie wcisnelo zIzamiast ocena 5 wskoczylo 1,bardzo Cie przepraszam,napisze do moderatorow,moze cos sie da z tym zrobic.:(
Anula
Natala1210
Anula
kasik12
eli_555