Sposób przygotowania:
Torcik z suszonymi śliwkami
Śliwki zamoczyć w wodzie na 1 dobę. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać. Następnie wsypać utarte na tarce żółtka z jajek na twardo, cukier puder, wlać surowe żółtko i zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować, ułożyć w tortownicy i podpiec w temp 180 st na jasno złoty kolor, wyjąć, wystudzić. Na zimne ciasto ułożyć osączone, wypestkowane śliwki. Ser twarogowy zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, margaryną. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać, wyłożyć na ciasto na śliwki. Ponownie włożyć do piekarnika i piec na złoty kolor.