Sposób przygotowania:
Torcik z wkładką z gotowanych pomarańczy
Na samym początku będziemy pieli placki aby podczas robienia kremu mogły sobie przestygnąć. Pieczemy biszkopt cytrynowy . Jajka myjemy osuszamy i rozbijamy oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka mieszamy łyżką , następnie dodajemy przesianą mąkę , proszek i kisiel. Mieszamy na koniec dodajemy olej i mieszamy lekko. Wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min. Wyciągamy studzimy i przekrawamy. Pomarańcze 2 szt gotujemy w wodzie dwa razy po 20 min , po gotowaniu wymieniamy wodę i gotujemy w świeżej. Studzimy i mielimy je w maszynce do mielenia. Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka , mielone migdały i pokruszone drobno biszkopty. Dodajemy łyżkę mąki -lekko mieszamy.Następnie dodajemy proszek do pieczenia i na koniec zmielone pomarańcze. Mieszamy i wlewamy placek do tortownicy . Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Robimy masę ananasową. Z ananasów odlewamy sok i dolewamy do niego wodę aby było 1,5 szklanki. Na tym gotujemy budyń z żółtkami. Studzimy. Masło ucieramy z budyniem dodajemy spirytus i pokrojone ananasy. Placki przekładamy masą. Na koniec ubijamy śmietanę czekoladową 30 procent z cukrem pudrem do smaku , dodajemy mascarpone i jeszcze chwilę ubijamy. Wykładamy krem na tort .