Sposób przygotowania:
Tort
Upiec biszkopty wg. przepisu na mojej stronie z dodatkiem kakao. Masa miętowa:Cukierki rozpuścić w 1/2 l. gorącej wody z żelatyną, wystudzić.Śmietanę ubić z cukrem i pod koniec ubijania stopniowo dolewać cukierki z żelatyną, oraz barwnik. Biszkopty poprzecinać na 3 części,nasączyć ponczem (wszystkie składniki ponczu wymieszać) i przełożyć masą. Masa cappuccino:Żółtka i mąkę dobrze roztrzepać z cukrem i wlać do gotującego się mleka, zagotować i ostudzić.Masło ucierać dodając budyń i suchą kawę cappuccino. Masą posmarować duży biszkopt ułożyć na nim mały, również posmarować. Z ciasta marcepowanego (przepis na mojej stronie) wycinać płomienie i przykładać do tortu na górze ułożyć 3 czaszki i gotowe.
jumawi
Tit
marietta