Sposób przygotowania:
Tort ananasowy
Przygotowanie:
Przygotować następująco masę :cukier waniliowy z cukrem i jajkami utrzeć dokładnie ale delikatnie w naczyniu ustawionym na wolnym ogniu,dodając pomału gorące mleko.Po zagotowaniu odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia.Utrzeć masło i połączyć z masą.Dno i boki sporej tortownicy wyłożyć najpierw biszkoptami,wypełnić potem przygotowaną masą.Pozostałe biszkopty wyłożyć do kremu.Na wierzchu rozłożyć plastry ananasa i zalać galaretką z soku odlanego z puszki i jednej łyżki żelatyny.Wstawić do lodówki.
Przygotować następująco masę :cukier waniliowy z cukrem i jajkami utrzeć dokładnie ale delikatnie w naczyniu ustawionym na wolnym ogniu,dodając pomału gorące mleko.Po zagotowaniu odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia.Utrzeć masło i połączyć z masą.Dno i boki sporej tortownicy wyłożyć najpierw biszkoptami,wypełnić potem przygotowaną masą.Pozostałe biszkopty wyłożyć do kremu.Na wierzchu rozłożyć plastry ananasa i zalać galaretką z soku odlanego z puszki i jednej łyżki żelatyny.Wstawić do lodówki.