Sposób przygotowania:
Tort ananasowy
CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem do białości.Do kogla - mogla przesiać mąkę z proszkiem, dokładnie wymieszać. Białka ubić, pianę wymieszać z masą. Ciasto nałożyć do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. KREM: Żółtka ubić z cukrem na parze. Miękkie masło utrzeć, dodając po łyżce masę jajeczną. Ananasy w kawałkach osączyć z zalewy, pokroić na drobniejsze kawałki. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 krążki, skropić je zalewą z ananasa i przełożyć kremem. Na każdej warstwie kremu rozłożyć kawałki ananasa. Wierzch i boki też posmarować kremem. Boki obłożyć krążkami ananasa. Wierzch udekorować kremem i mieszanką owoców tropikalnych.