Sposób przygotowania:
Tort ananasowy wg rafal1825
PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku ubijamy jajka z cukrem pudrem do momentu, aż powstanie sztywna piana i dodajemy pozostałe składniki. Później przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 45 min w temp 165- 170 stopni C
2. Masa: na początku gotujemy mleko, a szklankę soku z ananasa mieszamy z resztą składników i wlewamy całość do gotującego się mleka, jednocześnie wszystko mieszając
3. Biszkopt przekrajamy na 3 krążki, w które wlewamy masę. Natomiast ananasy drobno kroimy w kostkę i wkładamy je w środek powstałego tortu.
Smacznego!!!
1. Na samym początku ubijamy jajka z cukrem pudrem do momentu, aż powstanie sztywna piana i dodajemy pozostałe składniki. Później przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 45 min w temp 165- 170 stopni C
2. Masa: na początku gotujemy mleko, a szklankę soku z ananasa mieszamy z resztą składników i wlewamy całość do gotującego się mleka, jednocześnie wszystko mieszając
3. Biszkopt przekrajamy na 3 krążki, w które wlewamy masę. Natomiast ananasy drobno kroimy w kostkę i wkładamy je w środek powstałego tortu.
Smacznego!!!