rafal1825

rafal1825

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Tort ananasowy wg rafal1825

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe ciasto na deser

Tort ananasowy wg rafal1825

Składniki:

Tort ananasowy wg rafal1825

 

 

Sposób przygotowania:

Tort ananasowy wg rafal1825
PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku ubijamy jajka z cukrem pudrem do momentu, aż powstanie sztywna piana i dodajemy pozostałe składniki. Później przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 45 min w temp 165- 170 stopni C
2. Masa: na początku gotujemy mleko, a szklankę soku z ananasa mieszamy z resztą składników i wlewamy całość do gotującego się mleka, jednocześnie wszystko mieszając
3. Biszkopt przekrajamy na 3 krążki, w które wlewamy masę. Natomiast ananasy drobno kroimy w kostkę i wkładamy je w środek powstałego tortu.
Smacznego!!!