Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Tort brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny, lekki torcik........

Tort brzoskwiniowy

Składniki:

Tort brzoskwiniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Tort brzoskwiniowy
Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy cukier i żółtka nadal ubijając. Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia wsypujemy przez sitko i delikatnie mieszamy. Przelać ciasto do tortownicy i piec przez ok. 20 minut w temperaturze 1700C. Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopt przeciąć na 3 krążki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie wkrapiamy sok z cytryny( ilość zależy jaką masę chcemy uzyskać, bardziej słodką czy kwaśna) Pierwszy biszkopt smarujemy masą (można posypac drobno pokrojonymi brzoskwiniami) i przykładamy drugim biszkoptem, który znów smarujemy masa. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Boki tortu smarujemy masa i obsypujemy kokosem. Również wierzch tortu smarujemy masą i układamy brzoskwinie pokrojone w plasterki, pociętą galaretkę i robimy kwiatuszki z bitej śmietany.

Tagi:

jajko jajka