Tort budyniowo twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny tort bez pieczenia

Tort budyniowo twarogowy

Składniki:

Tort budyniowo twarogowy

 

  • 1/2 l mleka
  • 2 żółtka
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 25 dag twarogu
  • kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • masło i cukier puder do formy
  • cukier waniliowy
  • opakowanie małych okrągłych biszkoptów
  • 2 łyżki dżemu morelowego lub brzoskwiniowego
  • orzechy włoskie do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Tort budyniowo twarogowy
1. Budyń gotować według przepisu na opakowaniu, studzić. Twaróg zmielić. Mieszać z budyniem. 2. Żółtka ubić w kąpieli wodnej. Utrzeć z margaryną i cukrami. Stopniowo dodać masę budyniowo - twarogową. Miksować. 3. Tortownicę (śr. 22 cm) smarować masłem i posypać cukrem pudrem. Wyłożyć biszkopty i połowę masy. Wciskać po 2 biszkopty przełożone dżemem 4. Resztę masy mieszać z kakao. Włożyć do tortownicy, wyrównać wierzch. Dekorować reszta masy, orzechami i biszkoptami. Wstawić do lodówki.Przed podaniem boki ciasta posypać orzechami.

Tagi:

biszkopt