Sposób przygotowania:
Tort budyniowy puszysty
4 całe jaja plus 1 szklanka cukru ubić na parze plus 2 łyżeczki proszku i szklanka mąki upiec biszkopt, przedzielić. na 3 lub 4 części w zależności jak wysoki wyrośnie. Gotujemy budynie na mleku, studzimy ukręcamy mikserem z masłem oraz cukrem, do 1/2 masy dodajemy kakao. Układamy pierwszy biszkopt, nawilżamy go i wykładamy 1/2 białej masy, następnie, przykrywamy biszkoptem, nawilżamy go, wykładamy 1/2 masy brązowej, kładziemy biszkopt trzeci nasączamy i smarujemy go masą białą, przykrywamy ostatnim biszkoptem, który nasączamy delikatnie i dekorujemy masą brązową oraz kruszonką biszkoptową. Galaretkę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, po zastygnięciu kroimy ją w kostkę i dekorujemy tort.
marietta