Sposób przygotowania:
Tort camargo
Przygotowanie: Najpierw należy przesiać dokładnie mąkę pszenną,zmieszać powoli z mąką ziemniaczaną.Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę,pogrzać i ubijać,aż masa ostygnie.Ucierać masło- następnie dodawać stopniowo cukier waniliowy,ubite jajka,mąkę.Podzielić starannie ciasto na 3-4 części.Każdą część należy piec oddzielnie w 200s.c.Przyrządzić krem czekoladowy: jajka z cukrem dobrze podgrzać i ubić na pulchną masę.Utrzeć masło i dodawać ubitą masę jajową,spirytus,kakao,esencję rumową.Przygotować syrop: zagotować dokładnie wodę z cukrem,ostudzić,dodać spirytus i esencję rumową,wymieszać.Upieczone i ostudzone krążki nasączyć syropem,przełożyć kremem.